This is the main content. To display a lightbox click here

Runvik - ung i politiken

torsdag, september 28, 2006

"Ja till trängselskatt" och en ny hemsida

Centerpartiet står på sig i frågan angående trängselskatten, vilket jag tycker är bra. Dock vore det kanske bra om man också utökade mängden stora parkeringshus i utkanterna av Sthlm, så att människor i större utsträckning kan använda sig av kollektivtrafiken in till stan.

Sedan har vi också ordnat en ny hemsida till CUF Värmland. Den ligger kanske lite efter i tiden, men den är iaf betydligt finare än den tidigare.

http://www.cuf.se/varmland

onsdag, september 20, 2006

Mycket sedan sist

Det har hänt mycket sedan sist, kanske inte så jättemycket sedan mitt korta inlägg i måndags, men sedan jag skrev ordentligt så har vi inte bara fått ett maktskifte i Sverige, Centerpartiet fick också två extra mandat i Sunne kommun, jag har blivit fullmäktigeledamot, Göran Persson har sagt att han ska avgå i mars, Påven har gjort ett av de mer klantiga (och felaktiga) uttalandena i modern tid, Sverigedemokraterna får miljontals kronor i partistöd efter ett rekordval osv.

Det känns som om det är lite väl mycket att kommentera på en gång, så jag låter en del saker bli okommenterade.

Jag har fortfarande lite svårt att fatta att Alliansen faktiskt vann, det känns väldigt skönt att det arbete man lagt ner under över ett års tid faktiskt betalade sig. Att jag blev invald i Sunne känns också väldigt roligt. Jag är nu en av Sveriges yngsta kommunfullmäktigeledamöter!

Vad gäller Göran Perssons efterträdare är det ju väldigt mycket spekulationer om det nu och precis som en majoritet av svenskarna vill även jag helst se Margot Wallström, även om det troligtvis blir Mona Sahlin.

måndag, september 18, 2006

Seger

Jag har tyvärr inte så mycket tid att skriva nu, men sammanfattningsvis: 7,9% i riksdagen, 11,0% i landstinget och 34,6 i kommunen. Alltså lär jag nu ha kommit in i kommunfullmäktigen och C har ökat med nästan 2% i riksdagen.

Alliansen segrade!

lördag, september 16, 2006

Senaste Temo-undersökningen

Det ser bra ut för Alliansen i den senaste Temo-undersökningen, men inte några jätteframgångar för Centerpartiet tyvärr.

Se den här.

Dagens citat:

I en konversation mellan Lars N och Lars E i Sunne idag:

- Jag hörde att du gått och blivit aktiv i facket?

- E du äcklig eller?

Nu är det nervöst...

Nu är det nervöst, inte ens ett dygn kvar innan röstningen avslutas. Hur ska det gå!

Idag har jag iaf gjort min sista insatts i detta vals valrörelse, så nu kan inte jag göra så mycket mer, bara luta mig tillbaka och hoppas. Det skulle iaf vara otroligt roligt om C fick 8 procent, det skulle vara en ökning med nästan 2 procent sedan förra valet.

Imorse fyllde jag också 18 år, tack och lov, vilket innebär att jag har rösträtt imorgon (verkligen på håret... tack Mamma!)

torsdag, september 14, 2006

Valrörelsens sista skoldebatt

Idag hade vi valrörelsens sista skoldebatt, nästan lite vemodigt, men det är samtidigt ganska skönt att stressen lägger sig ett tag nu. Debatten gick iaf bra, den var på min skola och eftersom jag är elevrådsstyrelsens utbildningsansvarige var det jag som anordnade större delen av spektaklet; skrev ner frågor och var moderator (tillsammans med en till från elevrådet).

Vi hade samlat in elevernas frågor och så hade jag sett till att det var en direkt fråga till var och ett av partierna. Det var bra, för på det sättet fick alla ett större ämne att prata om, samtidigt som alla andra fick ha repliker på var och ett av inläggen. Det fungerade iaf som sagt väldigt bra och vi tog oss igenom 8 frågor på 1 timme och 15 minuter.

Fototävling - 10 000 kronor

Centern har gått ut med en tävling, den är iofs redan avslutad och jag tror inte någon lyckades vinna, men det visar iaf på oenigheten hos vänsterpartierna. Tävlingen lyder som följer:

torsdag, september 07, 2006

Egna valaffischer

Nu kan du skapa egna valaffischer på DN.se.

Jag får samtidigt passa på och ursäkta och förvarna att det inte heller fortsättningsvis kommer hinnas med att skrivas varje dag här på bloggen, främst för allt valarbete, men jag ska skriva så ofta jag får möjlighet.

tisdag, september 05, 2006

Höstens första debatt

Idag var jag och debatterade på gymnasieskolan i Filipstad, vilket var min första debatt efter sommaren, vilket också ledde till att jag var lite ringrostig. Efter ett tag började jag väl iofs vänja mig igen. Samtidigt var jag ytters less på de härskartekniker som utövades (under praktiskt taget hela debatten) från vänstra sidan bordet. Mest framstående var det förlöjligande de hela tiden försökte utsätta oss för (främst Kd och M iofs, men ändå). Exempelvis hur de sa små korta "vitsiga" inlägg lite då och då när någon (för det mesta moderaterna) sa något som de inte höll med om, eller grimaser som fick publiken att skratta och både de och han/hon som hade ordet kom av sig. Eller det osynliggörande de använde då de satt och diskuterade med varandra då någon annan hade ordet, eller det värsta av alltihop när SSU:s debattör började läsa tidningen när Kd:s debattör höll sin presentation, och fortsatte sedan med detta enda tills moderaterna avslutat sin presentation.

Det hela kändes som väldiga översittarfasoner och väldigt oschyst beteende.<



Bloggen danielrunvik.blogspot.com är inte längre aktiv. För mer aktuell information angående Daniel Runvik, besök hans hemsida:

www.danielrunvik.se