This is the main content. To display a lightbox click here

Runvik - ung i politiken

torsdag, augusti 31, 2006

Centerpartiet på 1 minut

http://www.centerpartietval06.se/ kan du få en snabb genomgång på centerpartiets politik, på en minut. Kolla in den!

onsdag, augusti 30, 2006

Enade om familjepolitiken

Idag har Alliansens partiledare enats om familjepolitiken, den frågan som de verkar ha haft svårast att enas om. Bland annat vill man ha en jämställdhetsbonus för att den föräldern med störst inkomst också ska ha råd att stanna hemma med barnet/barnen. Man vill också att föräldrar ska ha rätt till ett vårdnadsbidrag och en barnomsorgspeng, om man skulle vilja ha barnet hos dagmamma eller dyl.

Läs mer på DN.se

tisdag, augusti 29, 2006

Lögner och förtal

Har du läst SSU:s valfolder? Om du inte har gjort det så kan det nog vara intressant att titta i den, för det är fantastiskt att man kan samla så mycket struntprat på så få sidor. Det är inte deras politiska förslag som jag stör mig på (de får tycka precis som de vill) utan att de ägnar 13 sidor av deras 18 sidor åt att smutskasta högern och komma med falska påståenden.



Det mest skrattretande i hela foldern är helt klart det "röd eller blå-memory" som finns i mitten av foldern där man kan hitta följande matchningar: Äldrevård: Mer hjälp till gamla och sjuka. - Äldrevård: Mer avgifter för gamla och sjuka. eller; Miljö: Avskaffa oljeberoendet. - Miljö: Avskaffa klimatstödet.

Man vet knappt om man ska skratta eller gråta. Antingen så är det en ful och omoralisk "nödstrategi" från SSU:s håll eller så vet de helt enkelt inte vad de pratar om.


torsdag, augusti 24, 2006

Höstterminen

Idag har höstterminen officiellt startat igen, även om jag tillsammans med de andra i elevrådsstyrelsen fuskade lite med en start redan igår. Även om det känns lite tråkigt att sommaren är "slut" så känns det ändå bra att börja det sista året på gymnasiet.

Dock känns det som om året kommer bli väldigt kämpigt på elevdemokratifronten just eftersom de har gjort enorma omstruktureringar. Jag blir lite less på att de tvunget måste dela på en skola som fungerar otroligt bra bara för att en enda människa klantade till sig lite och vill rädda sitt rykte. Nu har istället skolan nästan fördubblat sin expeditionspersonal, och de har till och med hyrt in två rektorer från Poolia. Dessa gör nu det jobbet som hälften så många kunde hantera innan. Samtidigt har de nästan slutat samarbeta helt, vilket också leder till stor ineffektivitet (eller snarare de vill inte samarbeta om det inte passar dem). Karlstad är vist inte bara den "politiska mittpunkten" utan reflekterar också Sveriges ineffektiva byråkratiska struktur.

Men men, jag är inte alls bitter...

tisdag, augusti 22, 2006

Mediernas värld

Imorse deltog Maud Olofsson i Ring P1 och många tog chansen att få ringa och ställa några frågor. Dock märker man lätt hur lite folk egentligen vet om politiken, och hur de nästan aldrig vet något annat än det som står i tidningarna eller som man kan se på tv. Om inte media har uppmärksammat Centerpartiets miljöpolitik, då har Centerpartiet helt plötsligt ingen miljöpolitik, även om jag det senast jag tittade fanns ett kapitel om miljö i vårt partiprogram.

Folk bryr sig inte om att kolla upp vad partierna tycker, utan litar blint på att tidningarna tar upp allt värt att veta, vilket leder till att folk röstar som tidningarna vill och kanske inte alltid som de annars skulle ha gjort. Jag skulle uppmana folk att ta en titt på de olika partierna, kanske man märker att man röstar helt rätt, men kanske man inser att man borde rösta på något helt annat.

måndag, augusti 21, 2006

Karlstad - den politiska mittpunkten

Jajamen, Karlstad är Sveriges politiska hjärta, metropol och kärna. Okej, kanske lite överdrivet, men statistik visar att karlstads kommunvalsresultat är de som kommer närmast i likhet med riksdagsvalet - i hela Sverige.

Se statistiken här.

söndag, augusti 20, 2006

Semestern slut - Bloggen startar

Idag börjar det kännas som sommarlovet lider mot sitt slut, och på torsdag börjar allvaret (skolan) igen. Jag kommer iaf i fortsättningen ha tid att blogga igen under terminen, förutsatt att jag inte jobbar ihjäl mig under valrörelsen.

Så, börja gärna läsa mer aktivt på bloggen igen, eftersom: (för att citera Joey) "I'm back baby, ha-haha"

tisdag, augusti 01, 2006

Nattvakt

Idag kunde jag läsa i DN om hur Folkpartiet kommer ha vaktscheman för att förhindra ev. skadegörelse av deras valstugor.

Det är sjukt att man i ett demokratiskt samhälle inte ska kunna lämna kvar material utan att det vandaliseras bara för att man har skilda åsikter. Det är inte så det ska vara, och det är hemskt tragiskt att folk inte är mognare än så.



Bloggen danielrunvik.blogspot.com är inte längre aktiv. För mer aktuell information angående Daniel Runvik, besök hans hemsida:

www.danielrunvik.se