This is the main content. To display a lightbox click here

Runvik - ung i politiken

fredag, augusti 24, 2007

Oansvariga aktivister

Gruppen Asfaltsdjungelns indianer har under dagen hörts flera gånger på Ekot. För er som inte har hört talas om dem så är det en grupp med aktivister i åldrarna 20-50 som öppnar ventilerna och släpper ut luft ur däcken på stadsjeepar i Stockholm. P1 lyckades imorse intervjua en av aktivisterna som säger att de utför brottet för att det ska vara obehagligt att ha stadsjeep och för att få igång en debatt kring miljöfrågan.

Hur tänker egentligen en sån här människa? Jag tycker också det är otroligt löjligt när någon i en storstad kör runt i stadsjeep och visst är det omiljövänligt, men att ägna sig åt skadegörelse lär knappast göra något bättre? Varför måste dessa aktivister istället för att vecka frågan på ett moget och seriöst sätt förvärra situationen genom att göra bara göra jeepägarna arga? De kanske inte förstår att en arg människa knappast är lättare att förhandla med än en lugn och nöjd. Jag rekomenderar dem starkt att läsa på om "förhandlingslära".

Sabotage är olagligt, omoget och idiotiskt. Vi har alla en fri vilja och äganderätten är något grundläggande i vårt samhälle, dessa måste respekteras! Även om jag inte stödjer någon som kör en miljöfarlig stadsjeep utan anledning måste de dock få välja själva vilken bil de ska äga och köra.

Asfaltsdjungelns indianer, väx upp!



Bloggen danielrunvik.blogspot.com är inte längre aktiv. För mer aktuell information angående Daniel Runvik, besök hans hemsida:

www.danielrunvik.se