This is the main content. To display a lightbox click here

Runvik - ung i politiken

torsdag, april 20, 2006

Miljöpartiets valmanifest

40 000 nya jobb inom offentlig sektor, vad tänker de på egentligen! Det är iofs smart att ta pengar från de ams-åtgärderna som sossarna tror ska skapa jobb, men varför lägga det på anställningar inom offentlig sektor, varför ska staten vara allas arbetsgivare? De skattepengarna borde vi ha för att kunna betala av stadsskulden, för att laga alla de undermåliga vägar som finns (inte minst i glesbygden), till skolmaterial och sjukvården.

De står också fast vid sina andra ”skattehöjande” åtgärder de vill genomföra: 35 timmars arbetsvecka, friår, mm. Fast jag är lättad av att de äntligen vågar ställa sig emot sossarna lite och ha med en sån sak som ”valfrihet i barnomsorg”. Det var väldigt oväntat.

1 Kommentarer:

  • Sant, men att anställa folk bara för anställandets skull tycker inte jag är en bra lösning. Personligen föredrar jag att staten ser till att göra det den borde, och gör det bra.

    Istället finns en stor efterfrågan av arbetskraft inom den privata sektorn, som också leder till ökade skatteintäkter.

    Av Blogger RUNVIK, 24/4/06 12:48  

Skicka en kommentar

<< Home



Bloggen danielrunvik.blogspot.com är inte längre aktiv. För mer aktuell information angående Daniel Runvik, besök hans hemsida:

www.danielrunvik.se