This is the main content. To display a lightbox click here

Runvik - ung i politiken

söndag, april 23, 2006

0,6 procent mellan blocken

Idag presenterade Sifo sin opinionsmätning för april, och som väntat har skillnaden mellan blocken minskat. I mars var skillnaderna mellan vänster- och högerblocket ungefär 7 procent (högern: 51, vänstern: 46).

Största boven i dramat är kategorin ”osäkra väljare” som ökat ganska påtagligt. Antagligen är folk väldigt ställda efter den debatt som pågått under sista tid: ungdomsavtal, anställning inom offentlig sektor och arbetsgivaravgifter mm. Det kan inte vara lätt för en mindre insatt person att ta ställning i detta läge.

Samtidigt är det nog många osäkra vänsterröster som går fram och tillbaka, folk som kanske är beredda att ta det stora steget att lägga en borgerlig röst, men som inte är helt säkra än. Det kan inte heller vara lätt, folk som har röstat vänster hela sitt liv men kanske börjat tvivla på den socialdemokratiska politiken, folk som sett att de gått ifrån sin ideologi. Om de är beredda att ta det steget den 17:e september är omöjligt att säga än.


Partisympatierna i procent

I procent. Förändringen från mars inom parentes

s 36,2 (+-0)

v 6,4 (+0,8)

mp 5,2 (+0,8)

m 26,2 (-2,0)

fp 11,5 (+1,3)

kd 5,4 (-0,5)

c 5,3 (-1,3)                   källa: Sifo

2 Kommentarer:

  • Det verkar som det kommer att bli ett jämntlopp. Men vi ska att ta dem eller hur?

    Av Blogger Lars Nyborg, 23/4/06 14:21  

  • dream on Reas. För övrigt är det inte bara kontraproduktivt att krossa fönster. Det är olagligt.

    Av Blogger Marie, 23/4/06 22:12  

Skicka en kommentar

<< Home



Bloggen danielrunvik.blogspot.com är inte längre aktiv. För mer aktuell information angående Daniel Runvik, besök hans hemsida:

www.danielrunvik.se